Voor uw belastingen en toeslagen hebt u contact met de Belastingdienst. Die maakt het ons, zo zegt men zelf, telkens weer makkelijker.

Ieder jaar zijn meer van onze gegevens al in de digitale aangifte ingevuld.

Het blijft echter erg belangrijk om de gegevens goed te controleren en daar waar nodig te veranderen of aan te vullen.

De ondersteuning vanuit de Belastingdienst vermindert met het jaar.

Maar weet u hoe u de fiscale last tot een minimum beperkt? De Belastingtelefoon (0800 – 0543) heeft inmiddels een twijfelachtige reputatie. Denk ook eens aan veranderingen in uw situatie, die voor meer complexiteit zullen zorgen, zoals:

Als uw inkomen niet te hoog is, kunt u via de Belastingdienst mogelijk in aanmerking komen voor diverse Toeslagen als aanvulling op uw inkomen.

De regels voor belastingen en toeslagen sluiten voor een groot deel op elkaar aan. Maar soms zijn er ook hele andere voorwaarden. En die voorwaarden veranderen elk jaar.

Als u een Toeslag wilt aanvragen is een goede inschatting van uw situatie, waaronder uw inkomen, erg belangrijk. Het voorkomt nare verrassingen zoals een terugvordering. Die terugvordering kan ook nog na een paar jaar plaatsvinden; de Belastingdienst heeft alle tijd.

Dit kunt u voorkomen door er op tijd aandacht aan te besteden. Het kan zelfs duidelijk maken onder welke voorwaarden u in een volgend jaar wel in aanmerking kunt komen voor een Toeslag.

R&S Consult blijft op de hoogte van deze regelgeving, waardoor u altijd goed geïnformeerd blijft. U kunt hulp krijgen bij de aanvraag, maar het geheel ook uit handen geven.

Naast de aangifte Inkomstenbelasting en het aanvragen van Toeslagen kan R&S Consult u ook ondersteunen bij bijvoorbeeld het aanvragen van een betalingsregeling. Bij een verschil van mening met de Belastingdienst kunt u altijd bezwaar en beroep aantekenen. Indien gewenst kan R&S Consult ook voor u optreden als gemachtigde.

Zo betaalt u niet teveel én krijgt u waar u recht op heeft.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.