Nederlanders kiezen voor zekerheid en behoren tot de duurst verzekerde volkeren ter wereld.

Per persoon betaalden wij vorig jaar ongeveer € 4300 aan premies en dat zal alleen maar meer worden.

U heeft al uw verzekeringen afgesloten, omdat elke verzekering op het moment van afsluiten de beste oplossing was om risico’s af te dekken.

Maar heeft u in de jaren erna ooit nog die polissen doorgenomen?

 Eén ding weet u wel zeker, de premies zijn ieder jaar gestegen en de voorwaarden waarschijnlijk veranderd, maar hoe weet u nu nog zeker, dat u nog steeds goed zit?

Weet u zeker, dat alles dat u in deze fase van uw leven wilt verzekeren, ook verzekerd is? Weet u of er overlappingen zijn tussen uw verzekeringen (naarmate u meer verzekeringen hebt wordt dat risico groter)? Een dubbele premie leidt nooit tot een dubbele uitkering, maar leidt wel tot discussie tussen u en de verzekeraars.

En bij schade beroept de maatschappij zich al gauw op de bekende “kleine lettertjes”. Als u weet wat die “kleine lettertjes” in uw geval betekenen, kunt u besluiten de dekking aan te passen om zo teleurstellingen te voorkomen.

Soms is het verstandiger om u niet te verzekeren, als u de schade zelf ook kunt dragen. Het bekendste voorbeeld is de aanvullende tandartsverzekering, waar de maximale uitkering vaak maar een beetje meer is dan de premie. U heeft er alleen iets aan als u meer kosten verwacht dan u aan premie betaalt. En als dat het geval is, zult u niet gauw geaccepteerd worden.

R&S Consult kan u helpen om, op basis van uw wensen over de risico’s, die u wel of niet wilt en kunt lopen, te bekijken hoe u het beste verzekerd kunt zijn en of dat afwijkt van uw huidige situatie. Daarbij is natuurlijk niet alleen de premie van belang maar ook de voorwaarden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.