Nederlanders hebben veel verzekeringen. We kiezen voor zekerheid en behoren tot de duurst verzekerde volkeren ter wereld.

Per persoon betaalden wij vorig jaar ongeveer € 4300 aan premies en dat zal alleen maar meer worden.

U heeft al uw verzekeringen afgesloten, omdat elke verzekering op het moment van afsluiten de beste oplossing was om risico’s af te dekken.

Maar heeft u in de jaren erna ooit nog die polissen doorgenomen?

Eén ding weet u wel zeker, de premies zijn ieder jaar gestegen en de voorwaarden waarschijnlijk veranderd, maar hoe weet u nu nog zeker, dat u nog steeds goed zit?

Weet u zeker, dat alles dat u in deze fase van uw leven wilt verzekeren, ook verzekerd is? Weet u of er overlappingen zijn tussen uw verzekeringen (naarmate u meer verzekeringen hebt wordt dat risico groter)? Een dubbele premie leidt nooit tot een dubbele uitkering, maar leidt wel tot discussie tussen u en de verzekeraars.

En bij schade beroept de maatschappij zich al gauw op de bekende “kleine lettertjes”. Als u weet wat die “kleine lettertjes” in uw geval betekenen, kunt u besluiten de dekking aan te passen om zo teleurstellingen te voorkomen. Een eventueel geschil met uw verzekeraar kan voorgelegd worden aan een geschillencommissie of het Kifid.

Soms is het verstandiger om u niet te verzekeren, als u de schade zelf ook kunt dragen. Het bekendste voorbeeld is de aanvullende tandartsverzekering, waar de maximale uitkering vaak maar een beetje meer is dan de premie. U heeft er alleen iets aan als u meer kosten verwacht dan u aan premie betaalt. En als dat het geval is, zult u niet gauw geaccepteerd worden.

R&S Consult kan u helpen om, op basis van uw wensen over de risico’s, die u wel of niet wilt en kunt lopen, te bekijken hoe u het beste verzekerd kunt zijn en of dat afwijkt van uw huidige situatie. Daarbij is natuurlijk niet alleen de premie van belang maar ook de voorwaarden.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.